VEKOP-1.2.6-20-2020-00604

  • Technológiai fejlesztés a FiBi Trans KFT vecsési telephelyén
  • a kedvezményezett neve: FIBI TRANS Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a szerződött támogatás összege: 21 500 000 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 70 %
  • a projekt befejezési dátuma: 2021.03.31.

 

Vecsési telephelyünkön fejlesztésre került a műszaki állomás, melyben saját tehergépjárműveink szervizelése történik. A beszerzett garázsipari gépek, a rutin szerelési, javítási munkálatok elvégzését teszik lehetővé, ezáltal hozzájárulva cégünk piaci pozíciójának további erősítéséhez, versenyképességünk növeléshez.

 

A projekt ingatlan hőszigetelési munkálatokat is tartalmazott: a raktár, valamint a rutin munkálatok elvégzésre kijelölt épület szigeteléséhez kapcsolódott. A megfelelő szigetelés elengedhetetlenül fontos az energiafelhasználás optimalizálása szempontjából, csökkentve ezáltal a hőveszteséget. A helyiségek megfelelő temperálása kollégáink megfelelő munkavégzéséhez volt nélkülözhetetlen.

 

Az informatikai beruházás által lehetővé vált egyfelől a gépjárműveink teljeskörű nyomon követése, a gépjárművek műszaki funkcióinak (pl. fogyasztás) valós időben történő nyomkövetése.

 

Vállalati információs hálózatunkat egyszerre több 100 különböző, külső eszközről (tablet, telefon, pc) is el lehet érni, mindemelett az egyre növekvő adatállományunk tárolását is biztosítja (pl. kamerarendszer, adatok tárolása stb.). A beszerzett szerverpark, a home-office munkavégzéshez is jelentős támogatást nyújtott, ahogy az eddigi időszak tapasztalatai is megmutatták.

 

A beruházás további eredményei:
– a saját gépjárművek szervizelésének hatékonyságjavulása
– kevesebb energia-fogyasztás az ingatlan korszerűsítés által
– jobb munkakörülmények
– a logisztika jobb szervezhetősége a fejlesztett nyomkövetési rendszernek köszönhetően
– optimális erőforrás kihasználtság
– A home-office és a távmunka támogatása az informatikai fejlesztés által


VEKOP-1.2.1-16-2016-00231

  • Papír csomagolóanyag-gyártó telephely gépesítése
  • a kedvezményezett neve: FIBI TRANS Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a szerződött támogatás összege: 23 994 300 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 55 %
  • a projekt befejezési dátuma: 2018.06.30

 

A fejlesztés célja Vecsésen meglévő telephelyünk, erőforrásaink jobb kihasználása volt, amivel munkahelyeink megőrzéséhez járultunk hozzá. A több lábon állással vállalkozásunk működése stabilabbá válik. Nemcsak helyben, hanem regionális és országos regionális szinten is használhatóak a projekt eredményei. A gyártott csomagolóanyagokat saját logisztikai és költöztetési üzletágunkban is hatékonyan használhatjuk fel. A termelés beindulásával biztosan nem kell cégünknél leépítéssel számolni, sőt új munkahelyek is létesülhetnek. Nem utolsósorban, a gyártott termékünk újra-feldolgozható.

 

A beruházás további eredményei:

– új termék gyártása

– alacsony selejtszázalék/alacsony termelési költségek

– optimális erőforrás kihasználtság

– nagyobb kimenő teljesítmény, gyártási kapacitás elérése

– termelési értékláncban való előrelépés